Gravatoarele Deltalaser pot fi folosite pentru a grava pe o mare varietate de materiale. Față de prelucrarea mecanică, prelucrarea laser are marele avantaj al vitezei net superioare. Pe lângă viteza mult mai mare, laserul poate prelucra și materiale moi, ce nu pot fi prelucrate in alt mod: cauciuc, textile, piele, etc.

Iată cateva materiale și domenii unde pot fi folosite gravatoarele Deltalaser (click pentru mai multe detalii):

 

Ștampile
Gravatoarele laser sunt folosite din ce în ce mai mult în domeniul ștampilelor de cauciuc și a timbrelor seci. Aceasta datorită preciziei foarte mari a prelucrării laser. Precizie care permite obținerea unor detalii pe care vechile tehnologii nu le pot reproduce.

Procesul tehnologic pentru ștampile era foarte complex: imprimare pe hârtie specilă, expunerea pe film, procesarea negativului, apoi expunerea negativului și a polimerului la raze ultraviolete. Tehnologia laser pentru ștampile implică doar doi pași: gravarea și tăierea ștampilei din placa de cauciuc. În acest fel durata de execuție a unei ștampile scade de la minim 20 de minute la 1-10 minute în funcție de suprafață.
Gravatoarele Deltalaser DL40 sunt perfecte pentru producția de ștampile de cauciuc sau a timbrelor seci. Au dimensiuni compacte iar masa de lucru este exact de mărimea unei plăci standard de cauciuc A4. Au focus fix, ceea ce înseamnă că nu trebuie să efectuați reglaje complicate înainte de fiecare ștampilă. Sunt gravatoare laser la care simplitatea este pe primul loc.

 

Piele
Folosind gravatoarele laser se pot obține tăieturi extrem de complicate pe piele, cea ce este foarte greu sau imposibil de făcut cu altă tehnologie. Chiar dacă se folsoesc tipare prestabilite de tăiere, acestea sunt dificil de reconfigurat. Tăierea laser reprezintă cea mai rapidă și sigură metodă pentru a obține tăieri perfecte de fiecare dată. De asemenea, pielea poate fi gravată pentru a obține efecte deosebite.
Pielea prelucrată cu laser poate fi folosită în domeniul marochinăriei, încălțămintei sau mobilei.

 

Materiale plastice
Gravatoarele laser pot produce o multitudine de obiecte din plastic. Plasticul este un material care poate fi atât tăiat cât și gravat. Plexiglas, polipropilena, delrin, acril, policarbonat; toate pot fi tăiate și gravate pentru a obține: diverse semne și indicatoare, litere volumetrice, panouri de control, cutii cu diverse utilizări, materiale promoționale, jucării, statuete etc.
Cele două mari avantaje ale prelucrării plasticului cu laser sunt: viteza și precizia.

 

Hârtie și cărți de vizită
Dacă doriți să executați lucrări deosebite din hârtie sau carton, gravatorul lasere ste cea mai potrivită opțiune. Puteți tăia cu o viteză foarte mare: invitații de orice fel, cărți de vizită, origami, peisaje 3D pentru cărți de copii etc.
Gravatorul laser taie hârtia la viteză maximă, astfel obtinând o productivitate ce nu poate fi depășită decât de tipografiile profesionale.
Cărțile de vizită pot fi tăiate în forme cu adevarat speciale și vor fii foarte atractive. Astfel puteți executa cărți de vizită ce vor fi mult mai atractive decât cele produse de concurentă.

 

Materiale textile
Gravatoarele Deltalaser pot fi folosite în industria textilă pentru a executa confecții de serie mare sau unicat cu aceeași viteză. Pentru că folosește un computer, nu este nevoie de nicio reconfigurare de la o tăiere la alta. În acest mod puteți tăia un model o sigură dată sau de ori câte ori aveți nevoie. Puteți suprapune mai multe materiale pentru efecte 3D deosebite.

 

 

Gravură pe metal
Una din cele mai importante utilizări ale gravatoarelor laser CO2 este gravura pe metal. Avantajul unui gravator laser, comparativ cu un gravator mecanic, este viteza net superioară de execuție. În doar câteva minute pot fi gravate suprafețe foarte mari cu detalii foarte complexe. De fapt, datorită modalității de gravare, complexitatea și finețea detaliilor nu influențează în nici un fel durata gravurii. Gravatoarele laser CO2 pot prelucra o gamă largă de materiale: inox, alamă, aluminiu și orice alt metal care este acoperit cu un strat de vopsea sau alt material ce poate fi îndepărtat cu laser.

 

Gravură pe lemn
Dacă dorți să comercializați cadouri personalizate lemnul este unul dintre cele mai potrivite materiale. Poate fi tăiat și gravat cu usurință. Poate oferi un aspect atât „retro” cât și „eco” produselor dumneavoastră. Lemn de cireș, balsa, brad, stejar; toate aceste esențe pot fi folosite pentru a obține produse deosebite.
O aplicație specială pentru lemn este fotogravura. Datorită proprietăților specifice, lemnul permite imprimarea de imagini de o calitate și frumusețe deosebite. Portrete, peisaje, icoane; toate acestea pot fi obținute din lemn folosind gravatoarele Deltalaser.

 

Piatră, granit
Gravatoarele Deltalaser pot grava și materiale minerale dure cum ar fi piatra, marmura, granitul etc. Astfel de gravuri sunt foarte apreciate datorită impresiei de lux și sobrietate pe care o lasă. Folosind gravura laser se obțin detalii de neegalat cu altă tehnologie. De asemenea, viteza de prelucrare este foarte mare comparativ cu alte tehnologii. 

Summary
Domenii de utilizare pentru gravatoare laser
Article Name
Domenii de utilizare pentru gravatoare laser
Description
Aici gasiti cele mai intalnite aplicatii pentru gravatoarele laser
Author
Publisher Name
Deltalaser
Publisher Logo